Frölunda = Ronnie Sundin och några andra tråkiga personer

Daniel Alfredsson och Ottawa är ju på plats i Göteborg nu inför träningsmatchen mot Frölunda. "Alfie" var med och invigde sin "pelare" inne i Scandinavium igår som ska bli väldigt kul att se! Dessutom var han med på hockeykväll och bjöd som vanligt på sin härliga humor...

"Det är lite roligt, när man åker runt där ute och det är Spezza, Heatley och några till, istället för Ronnie Sundin och några andra tråkiga personer men...nä, jag skojja bara.

Se intervjun här!!

Holmqvist kickad.

Fick vid lunchtid ett sms från GP ("Frölunda nyheter direkt i mobilen") att Andreas Holmqvist fått sparken och att Joe Dipenta snart är i Göteborg.

Trots att jag inte varit något Holmqvist-fan tycker jag ändå det är tråkiga nyheter. Hade gärna sett honom lite mer nu när han faktiskt har verkat komma igång... Någonting säger mig att det inte bara handlar om att Frölunda "vill satsa på mer defensiva backar". ...?


 

3-1 nu.

Det är FEST i Scandinavium. Önskar jag var där, men det är rätt go stämning i högtalarn också :)

Roligt för "Galler-Erik" att sätta ett skott också, så som han brukar skjuta. Men just nu känner jag egentligen bara lättnad. Jag vågade säga det redan efter 1-0 målet. Nu är det snart ett faktum. -Det blir 3 poäng.

Hockeykväll om tjugo minuter. Bänka er!

"Frölunda. Frölunda. Nu spelar vi för 3 poäng, äng,äng äng..."

Härligt, härligt. Frölunda gjorde precis 1-0 mot Rögle. Idag kommer första 3-poängaren, det känner jag på mig. Kom egentligen ur svackan redan mot Modo, Förlusten mot Färjestad i lördags var helt enkelt en helt vanlig borta match i Karlstad. En deprimerande förlust, men inte på någotvis ett bevis på att Frölunda är tillbaka i krisen och absolut inte ett bevis på att modomatchen bara var en turlig tillfällighet...

sammantaget: Frölunda slår Rögle ikväll.

Lika som bär

             
         Ipren-mannen?                                      Karol Krizan?                

Andreas Holmqvist.

Äntligen är Frölunda vinnare, äntligen gör Niklas Andersson mål, äntligen trillar puckarna in och Äntligen är Anderas Holmqvist bra.




Läste precis på Aftonbladet att han fått en mystisk sjukdom och att han har "för låga värden av hemoglobin, ett ämne som transporterar syre ut i musklerna. Något som gör att han blir tröttare fortare." 
Hoppas han blir frisk snart, för det verkar som att Holmqvist äntligen hittat rätt!

Men allt handlade inte om Andreas.



"Av intet blev det 1-0".

Nu har det spelats 2 perioder i Göteborg och Modo leder med 1-0. Lät på radion som det bara var Frölunda för hela slanten men helt plötsligt satt den i andra målet. Åter igen saknar Frölunda förmågan att sätta pucken, medan den verkar dansa in självmant för motstånadarna.

Jakten på första vinsten fortsätter.

Nu är det Hockey i Scandinavium och jag sitter här hemma. Det var väldigt länge sedan nu. !

Är Modo som står för motståndet, Har börjat hyffsat men har många skador idag.

Nu börjar det. Vi hörs!

Elitserien Online





Kommer under ett tag kolla runt på elitserielagens hemsidor och lista dem utifrån olika punkter. Först ut är spelarpresentationer, och om elitserien avgjordes endast utifrån de så skulle guldet gå till...Karlstad.

1. Färjestad. -
Vill helst inte erkänna att Färjestad är bäst på något, men karlstadslaget har en trevlig spelarpresentationsida, med många "icke-hockey"- frågor som allt tid är roligt att läsa för fansen. Till exempel fick man reda på att Ari Valin äger 30 par skor. Dessutom bra och utförlig statistik.


2. MODO. Gillade att de hade en lista med länkar till alla nyheter som innehöll någonting med spelaren. Dessutom två bra bilder på varje spelare.


3. Skellefteå. Enda anledningen till att Skellefteå placerar sig så här högt är för deras icke-hockey-frågor, som inte många lag hade. Jag tycker att det är roligt att veta att Jimmie Ericsson har som intresse att bo i tält. Har dessutom små "käcka" flaggor.


4. Djurgården. Proffsigt. Mycket statistik, vilken många gillar och två stora bilder. Dessutom en snygg "bild saknas-bild". Som tyvärr fanns på lite för många spelare...


5. Linköping. Det gick fort att bläddra mellan spelarna, vilket alltid är ett stor plus på webben. Ingen märkvärdig spelarinformation. Inga klassiska porträtt bilder-Kul!


6. Södertälje. Spelarinformation i textform, vilket kändes personligt och trevligt. Dock kunde layouten varit snyggare. Coolt med den lilla autografen och bra statistik.


7. HV71. Mycket snygga bilder, men ingen rolig info. Stort plus för att det fanns bild på samtliga spelare.


8.Brynäs. Roliga frågor som "Vad gör du i spelarbussen", men det var inte många som hade svarat.


9. Timrå. Tråkig info. Men två bilder, en vanlig och en supernära, vilket lockade till lite skratt i allafall.


10. Frölunda. Ja, ni kan inte inte kalla mig partiskt iallafall. Förväntar sig mer av Frölunda. Bara nödvändigfakta och måste trycka sig fram till statistik och kuriosa.


11. Rögle. Två bilder, en närbild och en helkropp. Men info och statistik hänvisar de till en pdf-fil, vilket känns onödigt krångligt.


12. Luleå. Små bilder och endast längd,vikt, födelsedatum och land.

Lika Som Bär

                   
         En fågelholk?                                         Nicklas Falk?
                       
   
                                                                   

Första poängen!

Började skriva om matchen här ikväll, men blev rätt nöjd med var jag skrev så använde det till min krönika istället. Så är ni nyfikna, läs den HÄR!

För er som faktiskt inte är så himla nyfikna så handlade den om framtidstro, lättnad och Tukka Mäntylä. Vilket jag tycker sammanfattar lite av vad jag känner just nu också. Det kan bara bli bättre från och med nu och någonting säger mig att det kommer att bli så också. !

Nu blir det Timrå

Ja, det hjälpte ju inte med hemmais för Frölunda. Dom lyckas med att skapa nån sorts tryck men får aldrig in pucken.! Blir spännande och se vad de hittar på mot Timrå ikväll. Någonting säger mig att det inte kommer bli några poäng idag heller. Men så ska man ju inte tänka!

Hur som helst så var det iallafall skönt att vara tillbaka i Scandinavium! Den nya "ingångsvideon" var cool.

Bäst var nog ändå avtackningen av Esbjörs och Johnsson. Det var nästan så man föll en tår. Tack för måååånga bra år till er!

Skönt att se att det inte bara är Frölunda som svajar, det finns allt ett par andra lag också. Färjestad förlorar mor Rögle och HV mot Brynäs. Läste en blogg innan säsongen där han hade vänt på den tabell de flesta tippade för att inte bli så tjatig. Håller det här i sig får han nog flest rätt.

Gud vad pinsamt

Ännu en skön hockeybild!

"Men ni tror väl inte på fullaste allvar att någon sitter och ljuger?"

Finns det nåt roligare än Färjestadspelare som gör bort sig inför hela svenska folket?


"Jag hoppas verkligen han gör sitt jobb och inte bara vill ha ett gratis säsongskort."


Tung förlust.

Jaha. 2-1. Ännu en förlust. På ett sätt känns den här fölusten mycket tyngre än den i måndags, trots att Frölunda spelade hyffsat och hade dubblet så många skott på mål än Södertälje.

Men, jaja. Ännu har det inte varit någon match i Scandinavium. På lördag får vi den riktiga värdemätaren på vad Frölunda kan göra.

Läsa mer om vad jag tyckte? Tryck Här!

Lokala Sjärnskott på Webbradion.

Sitter och lyssnar på matchen på webbradion just nu. Hockey på radio har också sin charm. Speciellt när kommentatorn säger, " Han åker för tripping...eller hakning, eller nåt likande." och "det står 0-0 mellan SSK och Södertälje."

Där var första perioden slut. En okej insats av Frölunda. Honken har gjort ett par räddningar, vilket säkert är nyttigt för honom.

Nu väntar SSK

Idag väntar Södertälje för Frölunda! Dessutom gör de andra lagen sin första match. Kommer bli riktigt kul :) Känner på mig att det blir vinst idag. Södertälje har visserligen gjort en rätt bra försäsong, men kan dem stå upp mot ett Frölunda med SÅ mycket att bevisa. Well, we´ll see.

Ny design

Har ny design här som ni ser! Den har jag vunnit och är gjord av Koolakattis. Tack för ett bra jobb!

Johan Ryno till hundra gånger pengarna.

Har spelat på AIKs Johan Ryno som poängkung i hockeyallsvenskan. Odds: 100 gåner pengarna. Oundvikligt att lägga en slant på! :D


Mr. Ryno har hoppat runt bland de flesta svenska lagen. Här i Frölunda.


Vem tror du blir bäste poängplockare i Elitserien?

Onödiga utvisningar och dåligt boxplay.

Jag har inte gått och gömt mig efter förlusten igår. Jag har bara sovit riktigt, riktigt länge idag!

På tal om förlusten. Den stavas helt och hållet onödiga utvisningar och dåligt boxplay, vilket inte heller blir den bästa kombinationen. Läs mer vad jag tyckte om den här. Min debutkrönika.

Nej, det blir nya tag på torsdag då Södertälje väntar. Skönt att hockeyn kommit igång igen iallafall. Den spänningen är svår att få någon annanstans ifrån. Trots att man släpper in 6 mål.

Ännu ett gränsfall

Fick efter de härliga målvaktsräddningarna ett tips från Shaun Ryder på ännu en makalös uppoffring. Mer sånt i elitserien i år!

Stolt medlem av SF Frölunda redaktion

Kolla in det här då! Så får ni inte nog av mig och mitt hockeysnack här, så kolla gärna in Frölunda sidan på Svenska Fans i fortsättningen!.

Det var på gränsen

Här bjuder jag på två helt osannolika målvaktsräddningar.





Alla tror den sitter...

 

Mina spekulationer om: Årets Forwards

Nu rör det sig bara om timmar, så det är hög tid för mig att avsluta mina spekulationer med att titta lite närmare på de så kallade forwardsen, eller anfallarna om vi ska prata fotbollsspråk.

Finns inte mycket att klaga på hos Frölunda. Själv är jag nöjd att vi fått behålla så många hela intressanta kedjor. Då pratar jag främst om Kahnberg-Nordqvist-Fabbe och Pettersson-Johansson-J.Andersson. (Andersson och Petterson å Lundström å ja!) Kommer förmodligen bli en del förändringar även i de kedjorna i år, men de innehåller också många bra spelare. Spelar Pettersson som i slutspelet förra året blir han lätt en ny publikfavorit.

De nya anfallsvärvningarna talar nästan för sig själva. Men alla har sin egen spelstil att bidra med. Själv ser jag mest fram emot att se Blomqvist. Tunga skrämmade forwards har inte direkt stått på kö till Frölunda.

Kallio och Niklas kan man alltid lita på, med eller utan Jonas J.

Skönaste vetskapen är ändå att om någon av de nya rutinerade spelarna skulle skadas eller underprestera står Joakim Andersson och Lars Eller redo att gå in. Det kan vara ett av Frölundas vassaste vapen.

Övriga lag då. Djurgården ser spontant okej ut, men hur länge orkar Ottoson och Linkan bära laget? Samma problem finns i Färjestad, Jönsson och Nordström är gammla, trötta och nöjda. Även Modo kör med samma gamla rävar. Ove Molin är fortfarande med i Brynäs trupp. Det säger väl allt om dem? Ska någon av dessa laget kunna hota så måste det ske genom genombrott av yngre spelare.

Skellefteå har tappat Rehnberg, men den irriterande retsamme Månsson brukar hamna i målprotokollet. Frågan är om Skellefteå är rätt miljö?

Timrå har starka namn; Tenkrat, Hedström, Johan Andersson, Axelsson. Jag höjder dessutom ett varningens finger för Oscar Sundh. Timrå ser vassa ut iår.

Linus & Linus borde vara de som producerar i Södertälje i år igen.

Linköping får klara sig utan Mårtensson och Wienhandl, och det känns lite som att deras tid är över nu. Får väl se vad Hlinka och Hlavac kan göra.

Luleå fortsätter med bekanta namn som Chabada, Bartecko och Omark, men vad är skillnaden i Luleå i år?

Känns som dagens motståndare HV71 värvat bra i Kim Staal och Hagos, men kan de ersätta Ledin och Jämtin.?


Just nu känns det som de enda riktiga motståndarna till Frölunda i så fall skulle vara Timrå. Har snackats mycket om LHC, men de hade nog sin chans i fjol. I vår vet vi.



Blir snabbe Pettersson en viktig faktor i årets Frölunda?

Mina spekulationer om: Backuppsättningarna

De som jag beundrar mest på isen är backarna. De har den mest avgörande rollen i frågan om ett lag toppar eller floppar. Och de får alldeles för lite uppmärksamhet. Så jag ägnar detta inlägg till att granska vad årets elitserielag har att komma med på den fronten.

Vad gäller Fröunda har de, precis som i resten av laguppställningen, en på pappret bra mix av gammalt, ungt och nyinköpt. Men försvaret är ändå den svagaste delen i laget i år, sett till spelare och tidigare erfarenheter.
     Tappade mycket i defensvien när man släppte Antti-Jussi Niemi, och ersättaren Dipenta har inte anslutit till laget ännu. 

Erik Karlsson kan med rätt backpartner och fortroende bli grym, men Ronnie och Holmqvist måste vara mycket bättre än i fjol.

Hos Färjestad ser backuppsättningen spontant väldigt osäkert och oprövat ut. Men blir intressant att se hur det går för gamla Frölunda bekantingen Ari Vallin.

Brynäs,Djurgården,Luleå, Skellefteå och Södertälje har så här på förhand inte mycket att komma med i defensiven heller tycker jag. Brynäs har tappat mycket tyngd i Angell och Tommy Sjödin.Kul att se K. Berglund I Luleå men annars inga spännande namn i den backuppsättningen.

Södertälje har anonyma backar och det känns som att deras vapen ligger i en finurlig offensiv.

Modo har många tunga och namnkunniga backar, men borde tröttna snart. HV har även dom många välkända spelare i Mikko Louma, Per Gustafsson och Petrasek. Plus Angell från Brynäs. Men utan Ward och Åkerman känns det som att det saknas en riktigt defensiv back.

Timrå kör med finländare och kryddar med Styf och Skogs. Kanske kommer man inte sakna Sanny Lindström

Linköping har alltid ett stabilt försvarsspel, och har dessutom värvat två nya finska backar, ett koncept som brukar vara lyckat. 

Rögle har Kenny Jönsson, resten får bevisa att de hör hemma i Elitserien.  



Andreas Holmqvist har mycket att bevisa.

Hyffsat genrep

Blev förlust i träningsmatchen mot Malmö med 2-3. Siffror som jag är säker på att många andra lags supportrar har väldigt roligt åt. Men vad jag förstår så var Frölunda det bättre laget, det var mycket som fungerade och powerplay kedjan Kallio-Hahl-Andersson målade igen. Dessutom gjorde Ronnie tydligen ett mål på backskott, något som Frölunda inte direkt varit bortskämda med på sista tiden. I en träningsmatch är sådant viktigare. Så jag är inte ett dugg orolig.

Publikrekord dessutom. 8000 på en träningsmatch. Göteborg längtar efter hockey.

Mina spekulationer om: Målvakterna!

Premiären närmar sig med stormsteg nu...och det är nästan så att det där pirret har börjat att infinna sig. :) Tänkte att jag skulle hinna med en lite djupare "granskning" om spelarna och lagen nu innan det är dags för allvaret och först ut är en extra koll på Målvakterna. !

Får ju börja med Frölunda, som iår har två mycket bra burvaktare där båda två kommer att vara missnöjda med att stå och öppna båsdörren. Personligen tycker jag att Ahonen är värd att satsa på, trots alla gånger man hållit andan under alla hans små utflykter bakom mål som alltid slutar med farligheter. Han var suverän i Nordic Trophy. Men det var å andra sidan Honken också. Vad jag mest hoppas på är att man utnyttjar att man har två toppmålvakter, låt de komplettera varandra. Dahlen har sagt att de som är bäst för dagen får spela. Det tycker jag låter sunt i en sådan här målvaktssituation.

Vad gäller övriga lag så måste jag erkänna att jag har en liten hemlig kärlek för Skellefteås Andreas Hadelöv. Även om han inte håller samma klass som han gjorde en gång i tiden så är han alltid underhållande att titta på. Kan glänsa till och har varit en räddande faktor i Skellefteå många gånger.

Vad gäller Färjestad, så var ju Gustavsson irriterande säker i slutspelet förra säsongen, men måste konkurrera med den där nya Österrikaren. Antingen blir Mr. Österrike en flopp och Gustavsson blir kelgris i Karlstad igen, eller så blir nya Divis en succe. Eller så fortsätter Färjestads "målvaktsproblem". Jag kan ju alltid hoppas.

Djurgården kör på ungt. Kan bli bra, men knappast så bra att det räcker hela vägen.

Jag tror Stefan Liv blir viktig för sitt HV i år, och blir den som får bära laget. Men det är tunt bakom honom...

Hento i Lidköping kan vara en av årets bästa värvningar...eller en av de sämsta, och Krizan i Modo kan gå både upp och ner. Där garderade jag mig snyggt.




Vilken målvakt tror du kommer ha mest betydelse för sitt lag?

Skönaste hockeybilden



Kanske borde göra en sån skylt till nästa gång Christer Lärking kommer till Scandinavium?

"Husse" spexar till det

Min absolut största hockey favorit genom tiderna - Kristian Huselius.



Hoppas han kan hitta tillbaka till sitt gamla jag nu i Blue Jackets. Ska bli grymt kul att se honom tillsammans med Rick Nash.

Bilder från Fans Day 2007

Idag är det Fansday i Scandinavium. Ett roligt jippo där fansen får träffa spelarna och med en massa roliga tävlingar och sedan match mot Redhawks. Jag hoppade över det i år, men tänkte jag skulle bjuda på lite bilder ifrån förra årets Fansday då jag & syrran var där.

FANS DAY 2007




Ari skriver autogafer


Fabbe var populär hos brudarna


Jag smög upp och lyckades få en bild på mig och min favvo, Niemi

Kahnberg och Kallio på Rivstart

Kollade precis på Rivstart från igår, när de intervjuade Kahnberg och Kallio, som var lika trevliga och ödmjuka som vanligt !

Det sas väl inte så mycket nytt, mest om säsongstarten såklart. Och att Kahnberg varit iväg och käkat pannkakor till frukost några gånger nu.

Båda två har iallafall ett kontrakt som går ut efter denna säsongen, men båda hoppas på förlängt. Det låter mycket bra tycker jag. Så länge de håller sin klass. Jag menar, hur mycket jag än tycker om  till exempel Esbjörs, så var inte hans insats under förra säsongen något att hänga i julgranen. Klubbkänsla och hjärta räcker långt men kanske inte hela vägen...eller?


Kolla in intervjun Här!





Its a win-win situation

Var precis iväg och köpte aftonbladet som hade hockeybilagan idag. Det var mycket Frölunda i den i år, Kallio på framsidan ("Åh, vad fin den var i år!"), Dahlen, Norberg, Andreas Karlsson, den nya organisationen och så vidare. Frölunda var favorittippat av de flesta "experter" även där.

Det är roligt när Frölunda får så här mycket uppmärksamhet och skriverier. Jag blir stolt när jag läser om hur bra vi kommer att vara i år. :) Men undrar om jag inte tycker det är ännu bättre när Frölunda får stå lite bakom och lura i skuggorna. Då får jag den där känslan av att, "Ha! Vi ska allt visa er!" . Och den känslan är ganska så underbar.

Men jag klagar inte över många sidor med Frölunda.




Hittade ingen större bild men slutsatsen är: En taggad Tomi Kallio är tusen gånger bättre än en guldinsmord Ledin.

Tickets for two.

Röglefansen (vilket öde!) gnäller. Biljetterna tog slut efter 28 minuter. Well, välkomna till verkligeheten som min mamma(!) sa när jag berättade om den här nyheten för henne. Mamma är för övrigt inte den mest intresserade utan snarare en anti-hockey figur i våran familj på grund av oss övrigas fanatiska intresse, men Pappa är för tillfället bortrest och jag måste ju prata hockey med någon!

Beställde själv biljetter till några av Frölundas matcher när de släpptes i måndags. Klockan nio hade jag suttit vid datorn en stund och laddat. Hade säsongsbiljett förra säsongen vilket tyvärr innebär att det blir mindre matcher live i år. Men, jaja, vi får väl se hur det blir med den saken. Jag och pappa skulle inte gå på så mycket fotboll i vår/sommar. Jag tror vi missat högst en av Ljungskiles hemmamatcher. "Men vi går ju två för en! "

Har iallafall fixat biljetter till lite måstematcher som till exempel första hemmamatchen mot Linköping och dessutom mot Färjestad  och HV i oktober. Men så finns det ju canal + och guds gåva till den sporttokige: Pay per wiev.

Välkommen till min nya blogg!

RSS 2.0